FAQ

Kom alles te weten over je schoolreis of sportdag!

Wat is Avonturentocht?

Avonturentocht 2023 is een schoolreis en sportdag voor kinderen en leerkrachten van de basisschool. De dag wordt onderverdeeld in twee dagdelen. Een dagdeel tussen 9u en 12u en een dagdeel tussen 13u en 16u. Tijdens één dagdeel doet u de Avonturentocht, tijdens het andere dagdeel kunnen de kinderen genieten van al de activiteiten die het domein te bieden heeft. Tussen 12u-13u heeft u rustig de tijd om gezellig met de kinderen op het domein de boterhammen op te eten.

Voorbeeld 1

Dagdeel één: De Avonturentocht

9u-12u: U komt aan rond 9u aan de inkom van het domein. U wordt door ons ontvangen. Een monitor zal u dan in het domein begeleiden. In het domein verzamelt u met uw monitor aan de grote tent waar de rugzakken van de kinderen veilig worden achtergelaten. Eerst nog even naar wc en de kinderen zijn klaar om te beginnen aan De Avonturentocht. In de bossen van het domein Huizingen staan meer dan 45 uitdagende hindernissen opgesteld zoals een Indiana Jones-brug, een commando-parcours, touwladders, klimnetten, vlotten, slingers over de beek, enz. Dit alles wordt begeleid door onze ervaren monitoren. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Tegen 12u komen de kinderen terug aan bij de grote witte tent, krijgen een verrassing, en kunnen ze hun rugzak nemen. Hier eindigt deeldag één.

Lunch

12u-13u: Lunchtijd. Je kan samen met de kinderen de boterhammen opeten.

Dagdeel twee: De activiteiten van het domein

13u-16: Tijdens dagdeel twee kan u zich vrij bewegen in het domein.


Voorbeeld 1

Dagdeel één: De activiteiten van het domein

9u-12u: U komt aan rond 9u aan de inkom van het domein. U wordt door ons ontvangen op de parking. Een monitor zal u dan in het domein begeleiden. U mag zich vanaf nu vrij bewegen in het domein. 

Lunch

12u-13u: Lunchtijd. Je kan samen met de kinderen de boterhammen opeten.

Dagdeel twee: De activiteiten van het domein

13u-16: Tijdens dagdeel twee doet u De Avonturentocht. Een leerkracht komt rond 13u naar de witte tent. U krijgt een monitor toegewezen, eerst nog even naar wc en de kinderen zijn klaar om te beginnen aan De Avonturentocht. In de bossen van het domein staan meer dan 45 uitdagende hindernissen opgesteld zoals een Indiana Jones-brug, een commando-parcours, touwladders, klimnetten, vlotten, slingers over de beek, enz. Dit alles wordt begeleid door onze ervaren monitoren. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Tegen 16u komen de kinderen terug aan bij de tent en kunnen ze hun rugzak nemen. Hier eindigt een onvergetelijke dag!

Waar gaat Avonturentocht door?

Avonturentocht 2024 in Proviciedomein Huizingen:

Provinciedomein Huizingen
Henry Torleylaan 100
1654 Huizingen

 

Avonturentocht 2024 in Vakantiepark Hengelhoef:

Oostappen Vakantiepark Hengelhoef
Tulpenstraat 141
3530 Houthalen-Helchteren (België)

Hoe geraak ik op Avonturentocht?

 

Provinciedomein Huizingen:

Met de auto of de bus

Via de E19 afrit 20: Huizingen; volg de toeristische bewijzering tot aan de parking.

Met de fiets

Route LF6 (Vlaanderen fietsroute) lange- afstandsfietsroute langs Galmaarden Halle - Heverlee. Fietsstalling beschikbaar.

Met de LIJN

Bus Halle (station)-Ukkel Caelevoet halte domein Huizingen (net voor het Provinciedomein)

Met de trein

Brussel/Manage - halte Buizingen (30 minuten te voet)
Lijn Brussel/Etterbeek/Geraardsbergen - halte Huizingen (20 minuten te voet)

Schermafbeelding_2015-12-18_om_10.09_.32_.png

 

Vakantiepark Hengelhoef:

Oostappen Vakantiepark Hengelhoef
Tulpenstraat 141
3530 Houthalen-Helchteren (België) 

Met de auto

Vanuit E314 Genk: Neem de E314 naar de Europalaan/N75. Neem afrit 32-Genk-Oost vanaf de E314 (2,8 km). Ga de E314 op (850 m). Volg de E314 naar de Donderslagweg/N726 in Houthalen-Helchteren. Neem afrit 30-Park Midden-Limburg vanaf de E314 (6,9 km). Ga verder op de Donderslagweg/N726 naar Vakantiepark Hengelhoef.

 

Met het openbaar vervoer

Vanuit Genk: Neem bus 31 Genk - Houthalen. Stap uit bij halte Houthalen Rekreatiepark. Op ongeveer 500 meter / 6 minuten vindt u Vakantiepark Hengelhoef. 

 

 

 

 

Hoe kan ik inschrijven voor Avonturentocht?

Je kan online inschrijven voor Avonturentocht door HIER te klikken en het formulier in te vullen. Wij contacteren jou om je inschrijving definitief te bevestigen.

Is Avonturentocht geschikt voor elke leeftijd?

Ja! Wij hebben verschillende hindernissen voorzien met een verschillende moeilijkheidsgraad. Geschikt voor leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar. De Avonturentocht wordt aangepast aan de leeftijd van de groep.

Ik geraak niet om 9u op Avonturentocht, is dat een probleem?

Neen! Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak van elke school of klas. Indien u later zou aankomen op Avonturentocht kan u toch nog deelnememen aan onze tocht. Jouw monitor zorgt voor een persoonlijke aanpak, en zal er voor zorgen dat jullie de volledige Avonturentocht kunnen afleggen.

Wij kunnen niet tot 16u blijven op Avonturentocht, is dat een probleem?

Neen! Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak van elke school of klas. Indien jullie vroeger moeten vertrekken, zullen wij ervoor zorgen dat jullie de Avonturentocht kunnen afleggen in de voormiddag, zodat jullie toch de volledige tocht kunnen doen.

Wat kunnen de leerkrachten doen op Avonturentocht?

Wij motiveren de leerkrachten om mee te gaan op de Avonturentocht. Je kan samen met de monitor de leerlingen helpen de uitdagende hindernissen te overwinnen! Toch niet zo sportief? Geen probleem, wij voorzien een gezellig terras waar je als leerkracht kan wachten tot de leerlingen weer uit het bos komen. 

keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x